Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ένας επικίνδυνος άνθρωπος ακόμη για τον «εαυτό» του

Γνώμες
Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ένας επικίνδυνος άνθρωπος για τον εαυτό του, την  Ομάδα της καρδιάς του, το Μπάσκετ και τον Ελληνικό Αθλητισμό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου. Έχει οικονομική δύναμη και επιρροή, διαθέτει δική του ομάδα μπάσκετ, έχει το δικό του συγκρότημα ηλεκτρονικών ΜΜΕ, είναι φανατικός οπαδός και κυρίως είναι απρόβλεπτος και ανεξέλεγκτος.

Με απλά λόγια και με βάση την μέχρι τώρα δημόσια εικόνα και συμπεριφορά του, είναι  ή μάλλον μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος για το Ελληνικό Μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.

Σαν φανατικός οπαδός της ομάδας του, στην οποία τυγχάνει να είναι ο ιδιοκτήτης και ο αποκλειστικός χρηματοδότης της, βλέπει τα πάντα μέσα από τα παραμορφωτικά οπαδικά γυαλιά, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει και διακρίνει ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα.

Στην πράξη αδυνατεί να δει την πραγματικότητα και θεωρεί αλήθειες μόνο αυτά που φαντασιώνεται στον δικό του εικονικό κόσμο. Η οικονομική και όχι μόνο ισχύς που διαθέτει τον έχει θέσει στο απυρόβλητο των δημοσιογράφων, -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων-, και η ανοχή που δείχνουν προς αυτόν και την δημόσια συμπεριφορά του οι εγχώριες ηγεσίες του αθλητισμού, αλλά και του κράτους, τον έχουν φέρει στη θέση να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, πιστεύοντας πιθανόν ότι έχει απόλυτο δίκαιο.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι άλλα μπορεί κανείς να λέει στις κλειστές παρέες του   και άλλα στους δημόσιους χώρους ως πρόσωπο μάλιστα  που μπορεί να κινητοποιήσει μάζες με τα λεγόμενα και την συμπεριφορά του.

Το κακό γι’ αυτόν και την εικόνα του «σκληρού» που θέλει να περνά ο ίδιος προς τα έξω και ειδικά προς την κερκίδα των οπαδών, -προσοχή όχι φιλάθλων-, της αγαπημένης ομάδας του είναι ότι όταν στριμωχθεί στα «σκοινιά», ζητά συγνώμες και άφεση αμαρτιών, επικαλούμενος «βρασμό ψυχής» και έντονη συναισθηματική φόρτιση. Το επίσης κακό για τον ίδιο είναι ότι δίπλα του έχει μόνο γιές μεν, που πιθανόν ενδιαφέρονται μόνο για την εργοδοτική συμπεριφορά και γεναιοδωρία του, -ως γνωστόν όποιος πληρώνει έχει πάντα δίκαιο-, και όχι ανθρώπους με ισχυρή προσωπικότητα, στενούς συνεργάτες που να τον προστατεύουν από τον οξύ παρορμητικό και ανεξέλεγκτο χαρακτήρα του.

Για την Πολιτεία δεν θα κάνουμε καμία αναφορά, παρά μόνο ότι για δικούς της λόγους είναι παντελώς απούσα στο «φαινόμενο Γιαννακόπουλος». Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς  προς τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφούς Αγγελόπουλος, μέσω κοινωνικής πλατφόρμας έγραψε: «Θα έρθει η ώρα που ακόμη κι αυτοί θα καταλάβουν και μετά ούτε στο γήπεδό σας δεν θα μπορείτε να εμφανίζεστε. Σύντομα (soon) κορνέδες».

Το μήνυμα Γιαννακόπουλου

Αν αυτό δεν είναι ευθεία προτροπή για την δημιουργία επεισοδίων σε βάρος τους, σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους, ας πει ή μάλλον ας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι…. Παρόλα αυτά, όμως, κι ενώ θα έπρεπε να κινητοποιηθεί άμεσα τουλάχιστον ο αθλητικός εισαγγελέας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κύριο Γιαννακόπουλο ως προς του τι ακριβώς εννοεί» και σε ποιόν τα απευθύνει, όλοι μα όλοι κάνουν την πάπια.

Άντε μετά να εξηγήσεις στους θερμόαιμους νεαρούς οπαδούς της ομάδας του, ότι είχαν παραβατική συμπεριφορά και πρέπει να τιμωρηθούν, εάν πειθόμενοι στον λόγο του «αρχηγού» προχωρήσουν σε έκνομες ενέργειες σε βάρος του Ολυμπιακού ή των ιδιοκτητών του.

Πιθανό, βέβαια, η λύση, σκληρή βέβαια ή μάλλον πολύ σκληρή είναι να «απομακρυνθεί» από τον αθλητισμό ο «προβληματικός» ως προς την δημόσια συμπεριφορά του κος Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ίσως δεν θα πρέπει να ξαναϋπάρξει «συγχώρεση» και να αφεθούν τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους στην δικαιοσύνη, όταν επαναληφθεί, να είστε σίγουροι ότι θα επαναληφθεί κάποια στιγμή το «Σπ… γ@μιέται η μ@ν@ σου».

Για όσα συνέβησαν στον αγώνα μπάσκετ της Παρασκευής μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, η στήλη δεν έχει να πεί τίποτα. Απλώς στην συνέχεια παραθέτει τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας «to10.gr « για να ενημερωθεί πλήρως ο αναγνώστης, για όσα συνέβησαν και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα…

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr-Vukentra.com

————————–

Η Euroleague καλεί σε απολογία τον Γιαννακόπουλο

Η εποχή των εξηγήσεων

Η Euroleague ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ αναμένεται να καλέσει άμεσα τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού σε απολογία.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 93-80 για την 6η αγωνιστική της Euroleague, όμως το παιχνίδι έχει και τρίτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές του παιχνιδιού ανέφεραν ότι δέχθηκαν υβριστική επίθεση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού προχώρησε και σε καταγγελία περί στοιχηματισμού.

Η Euroleague παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία γύρω από τα λεγόμενα του Γιαννακόπουλου για στοιχηματισμό. Η διοργανώτρια αρχή έστειλε ήδη στον δικαστή την υπόθεση, ενώ αναμένεται σύντομα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να κληθεί σε απολογία τόσο για τα όσα του καταλογίζουν οι διαιτητές. Αξίζει να σημειωθεί πως απαγορεύεται ρητά από οποιονδήποτε άλλον πέρα του κομισάριου να πλησιάσει τα αποδυτήρια των ρέφερι, ενώ ο Γιαννακόπουλος θα κληθεί και για να αποδείξει τα όσα κατήγγειλε.

Ο Παναθηναϊκός μέσω διαρροών αναφέρει πως έχει γίνει παρανόηση στη μετάφραση και ότι ο μεγαλομέτοχος των πράσινων κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού των διαιτητών από τον Ολυμπιακό. Επίσης στην πειθαρχική διαδικασία η Euroleague μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το επίσημο έγγραφο, το οποίο τη δεδομένη στιγμή είναι το φύλλο αγώνα, ενώ όσα αναφέρει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν αποτελούν την επίσημη θέση της ομάδας.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και να καταγγείλει τη συμπεριφορά του στον επικεφαλής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ζητώντας την αποβολή του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση.

Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι πως η τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την προσέγγισή του στα αποδυτήρια των διαιτητών θα υπάρξει, ενώ πιθανότατα θα του επιβληθούν βαρύτερες ποινές, καθώς μην ξεχνάμε πως ακόμα έχει απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Η σχέση του Παναθηναϊκού και του Γιαννακόπουλου με την Euroleague μπαίνει σε νεες περιπέτειες, ενώ η ΚΑΕ κινδυνεύει με τιμωρίες όπως είναι το πρόστιμο, και το κεκλεισμένων των θυρών λόγω των όσων έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα. Τελειώνοντας, σε περίπτωση που δεν αποδειχτούν όσα είπε ο Γιαννακόπουλος στους διαιτητές τότε τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού κινδυνεύουν με πολύ μεγάλες τιμωρίες.

——————–

Καίει το φύλλο αγώνα τον Παναθηναϊκό. Επίθεση Γιαννακόπουλου στους διαιτητές

Οι αποπειραθέντες για «χρηματισμό διαιτητών»

Φοβερές κατηγορίες του προέδρου του Παναθηναϊκού προς τους Πέρεθ, Πατέρνικο και Ζαϊμόσκι.

Επιβαρυντικό είναι το φύλλο αγώνα για τους γηπεδούχους, μετά την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Οι διαιτητές του παιχνιδιού έγραψαν για λεκτική επίθεση του προέδρου των γηπεδούχων και ότι έχουν… ποντάρει στο εν λόγω παιχνίδι.

Αναλυτικά το φύλλο αγώνα: «Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου τουλάχιστον τρία άτομα που καθόντουσαν στις μπροστινές θέσεις των court sits απέναντι από τους πάγκους έλεγαν στους διαιτητές της παρακάτω λέξεις: «Αντε γ… . Γα.. τη μάνα σου». Την ίδια ώρα σηκωνόντουσαν από τις θέσεις τους και έκαναν χειρονομίες με τα χέρια τους αρκετές φορές.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου με 21,8 να απομένουν, υπήρξε λέιζερ στο πρόσωπο παίκτη που εκτελούσε βολές πολλές φορές.

Στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, ο πρόεδρος της ομάδας των γηπεδούχων (κ. Γιαννακόπουλος), μας περίμενε έξω από τον αγωνιστικό χώρο και μας είπε: «Ξέρουμε τα πάντα (πολλές φορές) και ξέρουμε ότι έχετε ποντάρει 20 χιλιάδες, 20 χιλιάδες ο Πολωνός, 20 χιλιάδες ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός ήταν δίκαιος. Θα στείλουμε τα πάντα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς».

——————-

Τώρα πρέπει να αποδειχθούν οι κατηγορίες

Το συναίσθημα του αγώνα

Το τρίτο ημίχρονο του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έχει κλέψει την παράσταση και είναι ικανό ακόμα και να… διαλύσει την ίδια την Ευρωλίγκα.

Στα του ντέρμπι σταθήκαμε και προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τους λόγους που κρίθηκε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός εξέπληξε και τον ίδιο του τον εαυτό στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και.. έπνιξε με την άμυνά του τον Ολυμπιακό με επιμέρους 52-32. Enough said. Τόσο απλό είναι το μπάσκετ και οι αριθμοί πολλές φορές φωνάζουν την αλήθεια.

Ας το αφήσουμε όμως το μπασκετάκι (ή την μπασκετάρα) στην άκρη. Ειλικρινά δεν είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί μετά το βράδυ της Παρασκευής.

Τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα και όσα υποστήριξε με τη σειρά του μέσω διαρροής ο Παναθηναϊκός διαγράφουν μία και καλή το ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Γιατί είναι πράγματα ανήκουστα όπως και να αναλύσει κανείς. Μιλάμε για στοιχηματισμό διαιτητών σε αγώνα που σφυρίζουν (όπως λέει το φύλλο αγώνα) ή για δωροδοκία (όπως υποστήριξε μετέπειτα η πλευρά του Παναθηναϊκού).

Τι θα γίνει λοιπόν. Αρχικά η Ευρωλίγκα θα ανοίξει τον φάκελο της υπόθεσης την Δευτέρα. Βάσει των όσων έχουν καταγράψει οι διαιτητές, οφείλει να διενεργήσει έλεγχο για το αν ευσταθούν τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, βάσει όσων κατάλαβαν και οι ίδιοι οι διαιτητές. Αυτό είναι το δεδομένο που υπάρχει σε περίπτωση που η καταγραφή τους είναι αυτή που ισχύει, αν και οι Πράσινοι, διόρθωσαν τους ίδιους τους διαιτητές μιλώντας για εσφαλμένη μετάφραση.

Πάμε στη μεριά του Παναθηναϊκού που είναι ακόμα σοβαρότερη και ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Όπως διευκρίνισε λοιπόν ο Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος της ομάδας, δεν υποστήριξε ότι στοιχημάτισαν οι διαιτητές στο ματς, αλλά κατάγγειλε δωροδοκία του Ολυμπιακού προς τα 2/3 των αρχόντων της αναμέτρησης!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μετά από αυτήν την καταγγελία οφείλει με αποδείξεις να προχωρήσει η Πράσινη ΚΑΕ στο επόμενο βήμα και να παραθέσει όλα τα στοιχεία της ενοχής των Ερυθρόλευκων. Να ενισχύσει την άποψή τους μέσω της νομικής οδού…

Εάν συμβεί αυτό και αν όντως υπάρχουν στοιχεία και δεν είναι εικασίες τα όσα υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός, εκτός από το νομικό κομμάτι και τις κυρώσεις που θα επιβληθούν, ο Ολυμπιακός αναμενόμενα δεν θα έχει θέση πια στην διοργάνωση.

Εννοείται πως θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η εικόνα του, την ώρα που η Ευρωλίγκα θα κληθεί να ψάξει και τις κυρώσεις αλλά και τον τρόπο που θα διασωθεί το καταρρακωμένο προφίλ της.

Η αποβολή του θα είναι δεδομένη και θα μιλάμε πλέον για έναν φαύλο κύκλο για την ίδια την διοργάνωση που θα χάσει ένα από τα brand name που έχει στηρίξει τόσα πολλά αλλά και την αξιοπιστία της. Ισως μιλάμε και για την ολική κατάρρευσή της…

Στην περίπτωση όμως που δεν ευσταθούν πουθενά όσα υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός; Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης, αφού και πάλι σε αυτήν την εκδοχή η Ευρωλίγκα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Η καταγγελία είναι η χείριστη που θα μπορούσε να ειπωθεί για το οικοδόμημα που έχει «χτίσει» ο Μπερτομέου. Γίνεται να είναι αναληθείς οι καταγγελίες και να μείνει άπραγη η διοργανώτρια αρχή; Να μην υπερασπιστεί το προϊόν της και πάνω απ’ όλα την υστεροφημία της; Ο Παναθηναϊκός παρότι είχε θάψει βαθιά το τσεκούρι του πολέμου, με αυτήν του την κίνηση το ανέσυρε (ίσως και από λάθος του) και έβαλε και τον ίδιο του τον εαυτό στα σχοινιά. Χωρίς αποδείξεις έχει βάλει το κεφάλι του στην… γκιλοτίνα.

Ηδη στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι για ολομέτωπη επίθεση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια αφού η Ευρωλίγκα με τον έναν ή άλλον τρόπο ΟΦΕΙΛΕΙ να πάρει θέση. Οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν με ότι μέσο έχουν για να κρατήσουν καθαρό το όνομά τους και όπως είναι λογικό θα ζητήσουν από την ίδια την διοργάνωση να αποφασίσει τις κυρώσεις των Πρασίνων. Που βάσει των γεγονότων δεν γίνεται να είναι μία απλή τιμωρία, με τις προεκτάσεις σαφώς να είναι μεγαλύτερες.

————————

Γιαννακόπουλος: «Εριξαν λευκή πετσέτα και φταίω εγώ»

Ο Γιαννακόπουλος με ανάρτηση στο Instagram απάντησε στους αδελφούς Αγγελόπουλους

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά από περίπου μισή ημέρα… σιωπής εμφανίστηκε στο Instagram και έστειλε το δικό του μήνυμα με προφανείς αποδέκτες τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Το μήνυμα Γιαννακόπουλου

Συγκεκριμένα, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Ίδιο έργο, ίδιοι θεατές… Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν πάλι τα πρόβατα ότι για την λευκή πετσέτα που έριξαν λόγω αδυναμίας φταίω εγώ.

Θα έρθει η ώρα που ακόμα και αυτοί θα καταλάβουν και μετά ούτε στο γήπεδο δεν θα μπορείτε να εμφανίζεστε… Κορνέδες soon».

———————–

«Παραδειγματική και ποινική τιμωρία στον χυδαίο συκοφάντη Δ. Γιαννακόπουλο»

Αδελφοί Αγγελόπουλοι

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και ζήτησε την άμεση αναβίωση των ποινών που έχουν επιβληθεί στον καθ’ έξιν υπότροπο πρόεδρο των Πρασίνων.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην αντεπίθεση αναφορικά με τα όσα έχει καταγγείλει ο Παναθηναϊκός μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα και με την τοποθέτηση των Πρασίνων ότι υπάρχει δωροδοκία των διαιτητών από τους Ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η χθεσινή επίσημη τοποθέτηση του Δ. Γιαννακόπουλου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός περί δήθεν απόπειρας χρηματισμού των διαιτητών της Euroleague κ.κ. Paternico και Zamojski από την ομάδα μας, ξεπερνά κάθε όριο ψευδολογίας και συκοφαντίας.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα προβούμε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και της πεντακάθαρης δημόσιας εικόνας της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, προσφεύγοντας ενώπιον των Ελληνικών τακτικών δικαστηρίων και των εισαγγελικών αρχών.

Πέραν τούτων, μέσω επιστολής που πρόκειται να σταλεί στον κ. Bertomeu και της υποβολής καταγγελίας ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της Euroleague, θα ζητήσουμε την άμεση αναβίωση των ποινών που έχουν επιβληθεί στον καθ’ έξιν υπότροπο Δ. Γιαννακόπουλο και την αποβολή του ίδιου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός από τη διοργάνωση, σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του Καταστατικού και του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

Η παραδειγματική πειθαρχική και ποινική τιμωρία του χυδαίου συκοφάντη Δ. Γιαννακόπουλου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός είναι πλέον μονόδρομος».

Πηγή: to10.gr

Tagged